Nieuwsbericht

Nieuw reisdocument voor uw kinderen.

Mocht u op vakantie gaan met uw kinderen en uw kinderen zijn nog bijgeschreven in uw paspoort, vergeet dan niet tijdig een nieuw reisdocument voor de kinderen aan te vragen.

Geplaatst op 15 maart 2012

De minister van Binnenlandse Zaken, Liesbeth Spies, roept ouders op om voor 1 mei reisdocumenten voor hun kinderen aan te vragen (als dit niet al was gebeurd). Vanaf 26 juni 2012 hebben kinderen een eigen paspoort of identiteitskaart nodig om te reizen naar het buitenland. Bijschrijving in het paspoort van de ouders is dan niet meer geldig als reisdocument.

Volgens een onderzoek dat de minister heeft laten uitvoeren zouden circa 850.000 kinderen nog steeds zijn bijgeschreven. Om problemen te voorkomen met de verstrekking van paspoorten en identiteitsbewijzen in vakantietijd zal er ook advertenties en radiospotjes worden gebruikt om iedereen op dit mogelijke probleem te wijzen.

Naast een geldig reisdocument is een goede reisverzekering aan te raden om onverwachte problemen op reis het hoofd te kunnen bieden. Er zijn vele mogelijkheden om de risico’s op reis te verminderen. Wij informeren u graag hierover.

Wilt u meer informatie? Bel dan 088-4469401 of maak gebruik van ons contactformulier