Nieuwsbericht

Uw zorgverzekering van 2019

Het overstapseizoen voor de zorgverzekering gaat weer van start. Tot en met 31 december heeft u de mogelijkheid een andere zorgpolis te kiezen. En zoals altijd is dat ook dit jaar weer moeilijk. Want de keuze is enorm en de vraag is waar u op moet letten.

Geplaatst op 9 oktober 2018
Vorig jaar stapten 1,1 miljoen Nederlanders over naar een andere zorgverzekering. Dat lijkt heel wat, maar het gaat om ‘slechts’ 6,2 procent van de verzekerden. Terwijl waarschijnlijk voor veel meer Nederlanders een overstap financieel aantrekkelijk zou zijn. Waarom komen zij niet in beweging? Dat komt doordat verzekeraars samen 55 basispolissen en honderden aanvullende verzekeringen bieden. Verzekerden vinden het daardoor te ingewikkeld om te kiezen.
 
Een passende verzekering
Het is inderdaad onbegonnen werk om zelf alle polissen met elkaar te vergelijken op dekkingen en premies. Maar het is ook niet nodig. Wij beschikken over uitstekende vergelijkingstools waarmee wij heel snel uw verzekeringswensen kunnen koppelen aan een bepaalde zorgverzekering. U hoeft dus alleen maar uw wensen aan ons door te geven. Op 12 november hebben alle zorgverzekeraars hun premies voor de basisverzekering en de premies en dekkingen van hun aanvullende pakketten bekendgemaakt. Als wij weten wat u in uw zorgverzekering van 2019 zoekt, komen wij met een passend aanbod. Op basis daarvan beslist u zelf of wilt overstappen.
 
Wat zijn uw wensen?
Om u goed te kunnen adviseren, willen wij weten wat uw wensen zijn ten aanzien van:
1.De premie
Wij kunnen voor u uitzoeken waar u met uw zorgpolis het voordeligst uit bent. Maar een lage prijs gaat ook gepaard met beperkingen. Een naturapolis is voordeliger, maar u moet zich dan laten behandelen bij de zorgverlener waarmee de verzekeraar een contract heeft. Kiest u een andere behandelaar, dan betaalt u een deel van de rekening zelf. Met een restitutiepolis kunt u zelf kiezen wie u gaat behandelen, maar bent u wat duurder uit.
Verzekeraars bepalen zelf de premie van hun basisverzekering. De verschillen tussen de hoogste en de laagste premie worden steeds groter. Het loont dus de moeite ons de premies te laten vergelijken.
2.De dekking
Bent u tevreden met alleen een verzekering die alleen de basale zorg vergoedt zoals huisarts en ziekenhuisopname? Dan heeft u genoeg aan de basisverzekering. Wilt u liever een uitgebreidere dekking, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, stottertherapie of hoge ziekenhuiskosten in het buitenland? Dan kunt u zich aanvullend verzekeren. Geef aan ons door of en welke kosten u vergoed wilt zien, dan zoeken wij de aanvullende verzekering die bij u past.
3.Eigen risico
U heeft volgend jaar voor de basisverzekering een verplicht eigen risico van 385 euro. Daarbovenop mag u nog vrijwillig een eigen risico kiezen tussen 100 en 500 euro. De premie gaat dan omlaag. Kies alleen voor een hoog eigen risico als u voldoende geld achter de hand heeft, bijvoorbeeld voor een behandeling in het ziekenhuis.
 
U kunt vandaag al contact opnemen met ons kantoor en uw verzekeringswensen doorgeven. Wij adviseren u dan na 12 november over een mogelijke overstap.