Nieuwsbericht

Als u er alleen voor staat…

In veel gezinnen werkt de man fulltime en de vrouw parttime. De balans tussen privé en werk wordt op die manier goed bewaard. Maar wat gebeurt er met die balans als een van u overlijdt?

Geplaatst op 19 juli 2011

Als er in het gezin een van de ouders wegvalt, is dat vrijwel altijd ook een financiële klap. Overlijdt de man, dan daalt het gezinsinkomen sterk. Als het juist de vrouw is die overlijdt, is de inkomensachteruitgang misschien wat kleiner. Maar de man wordt wel geconfronteerd met hogere kosten. Meer opvang voor de kinderen, vaker een hulp in huis.

Inkomen aanvullen
Er zijn verschillende mogelijkheden om financieel overeind te blijven na het overlijden van de partner. Het kan zijn dat er een nabestaandenpensioen is, maar de vraag is of die uitkering voldoende is. Wij gaan dat graag voor u na. Daarnaast kunt u zelf voor aanvullende regelingen zorgen. Met een overlijdensrisicoverzekering bijvoorbeeld zorgt u voor extra inkomsten. Er zijn verschillende vormen en u kiest wat het beste past bij uw situatie.

Alles regelen
U moet er niet aan denken: uw partner overlijdt. Toch mag u het onderwerp niet uit de weg gaan. Neem daarom contact op met ons kantoor om uw situatie te analyseren en alles in een keer goed te regelen. U heeft dan een hele zorg minder.