Nieuwsbericht

Aantal starters gestegen

Nederland kreeg er het eerste halfjaar 19 procent meer nieuwe ondernemers bij in vergelijking met dezelfde periode in 2009.

Geplaatst op 2 augustus 2010


Nederland kreeg er het eerste halfjaar 19 procent meer nieuwe ondernemers bij in vergelijking met dezelfde periode in 2009. Het gaat vooral om zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Dit blijkt uit onderzoek van de website ondernemersunited.nl.Ondernemersunited.nl telde 62.425 nieuwe bedrijven. Het leeuwendeel is eenmansbedrijf. Maar er zijn ook grotere starters, die samen banen scheppen voor meer dan tienduizend medewerkers. Amsterdam leverde in de eerste zes maanden de meeste nieuwe bedrijven: ruim 5000.

Ondernemen is risico's nemen. Wie voor zichzelf begint, moet zich van te voren realiseren welke risico's hij loopt en hoe hij daarmee om wil gaan. Aansprakelijkheid, schade aan machines, instrumenten of computerbestanden, de auto en het transport van goederen, het is maar een greep uit de risico's waarmee een ondernemer te maken kan krijgen. En dan is er nog de inkomenszekerheid waar u plotseling helemaal zelf voor verantwoordelijk bent. Als u arbeidsongeschikt raakt of als u op een gegeven moment wilt stoppen met werken.

Om als starter de financiële kwesties van het ondernemerschap in kaart te brengen, kunt u prima terecht bij een deskundige op dit terrein. Neem contact op met ons kantoor voor een afspraak. Wij bespreken graag met u welke verzekeringen voor u nodig zijn en wat dat u gaat kosten.