Nieuwsbericht

Aansprakelijk voor milieuschade. En dan?

Heeft u bijvoorbeeld een bedrijf in de industriële of agrarische sector? Dan is er een risico dat uit uw bedrijf onverwacht milieugevaarlijke stoffen vrijkomen.

Geplaatst op 25 maart 2010

Heeft u bijvoorbeeld een bedrijf in de industriële of agrarische sector? Dan is er een risico dat uit uw bedrijf onverwacht milieugevaarlijke stoffen vrijkomen. In dat geval kunt u te maken krijgen met een forse schadeclaim.Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) krijgt u de kosten die met een dergelijke schadeclaim gepaard gaan vaak wel vergoed. Anders is het als er sprake is van geleidelijk ontstane milieuschades. Daarvoor biedt de AVB geen dekking. Om helemaal zeker te zijn dat u de kosten kunt betalen als u aansprakelijk gesteld wordt voor milieuschade, biedt de milieuaansprakelijkheidsverzekering uitkomst.

Een aansprakelijkheidsverzekering behoort tot de basisverzekeringen van ieder bedrijf. Maar voor verschillende risico's bestaan ook verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen. Wilt u weten hoe u zich het beste kunt verzekeren om de kosten van een hoge schadeclaim vergoed te krijgen? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een bedrijfsanalyse om de risico's vast te stellen en adviseren u daarna graag over de maatregelen die u kunt treffen.