Nieuwsbericht

Aansprakelijk als bestuurder

Als bestuurder van een onderneming, vereniging of stichting kunt u te maken krijgen met claims, van een medewerker bijvoorbeeld of van een derde partij.

Geplaatst op 3 november 2009

Er zijn tal van oorzaken denkbaar die tot een conflictsituatie en uiteindelijk tot een claim kunnen leiden. Foute beslissingen, het niet nakomen van contractuele verplichtingen, maar ook als er puur uit ondernemers- of verenigingsbelang wordt gehandeld kan dit andermans belangen schaden. De claim kan terechtkomen bij de onderneming of het bestuurslichaam, maar in bepaalde gevallen kunt u als bestuurder ook persoonlijk met uw privévermogen aansprakelijk gesteld worden. En dat wilt u uiteraard voorkomen.

In deze tijd waarin de claimcultuur toeneemt, is het zeer verstandig om u als bestuurder in te dekken tegen de kosten van een persoonlijke claim. Met een goede bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is niet alleen het geclaimde bedrag verzekerd, maar ook de kosten van een eventuele rechtsgang.

Wij vertellen u graag meer over de aansprakelijkheidsverzekering die past bij uw rol als bestuurder. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de voordelen, mogelijkheden en kosten.