Nieuwsbericht

Hogere hypotheek bij lage stookkosten

Enkele weken geleden ontstond veel beroering toen de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) nieuwe eisen bekendmaakte voor het verstrekken van een hypotheek.

Geplaatst op 19 mei 2010

Zo konden gezinnen een minder hoge hypotheek afsluiten dan alleenstaanden. Na verzet in de Tweede Kamer zette minister Jan Kees de Jager van Financiƫn een streep door het voorstel In alle rumoer viel een versoepeling van de AFM niet op: de kopers van een energiezuinig huis mogen een hogere hypotheek afsluiten. Als het aan toezichthouder AFM ligt, kunnen de kopers van een energiezuinig huis een hogere hypotheek afsluiten. De verruiming van het bedrag van de maximale hypotheek geldt ook als de woningkoper na aankoop geld steekt in energiebesparing. Volgens de AFM betalen deze woningbezitters minder stookkosten dan andere huiseigenaren. Daarom kunnen zij tot 6500 Euro meer lenen voor de aankoop van het huis.

Met de verhoging van de maximale hypotheek sluit de AFM aan bij de eisen voor het verkrijgen van een Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Woningkopers die gebruik willen maken van de hypotheekgarantie, mogen ook meer lenen bij de aankoop van een energiezuinig huis.

Wilt u weten wat u maximaal kunt lenen? Neem dan contact met ons op.

Bron: FX.nl