Nieuwsbericht

100 jaar en toch een goed pensioen?

Regelmatig verschijnen er cijfers over de levensverwachting van Nederlanders. Iedere keer weer blijkt dat we naar verwachting nog ouder worden dan bij de laatste prognose gedacht werd. Wat betekent dat voor ons pensioen?

Geplaatst op 4 januari 2012

De levensverwachting van de babyboomers stijgt. Mannen die nu 65 jaar zijn, mogen ervan uitgaan dat zij gemiddeld nog 17,6 jaar leven, 63% van hen wordt in ieder geval 80 jaar, 20% haalt de 90. Vrouwen van 65 hebben gemiddeld nog 20,8 jaar te leven, hun kans om 80 jaar te worden ligt op 75% en 33% wordt in ieder geval 90 jaar.

Werkenden betalen
Hoe mooi het ook is dat we met zijn allen langer leven, het heeft absoluut gevolgen voor de betaalbaarheid van pensioen en zorg. Op dit moment zijn er twee werkenden op één gepensioneerde. Die verhouding trekt scheef als gepensioneerden langer leven. De werkenden van straks zijn dan een heel groot deel van hun inkomen kwijt aan kosten voor zorg, AOW en eigen pensioenopbouw.

Zelf iets regelen
U kunt er misschien beter zelf voor zorgen dat uw pensioen op peil blijft en dat u over voldoende geld beschikt om zorg in te kopen. Neem contact op met ons kantoor om te bespreken hoe u dat kunt realiseren.